Устаткування для холодного кування

Холодне кування – більш сучасний вид обробки металу. У цьому випадку готовий виріб складається із заготовок, що вирізуються та загинаються за допомогою спеціального обладнання. Воно підрозділяється на верстати та пристрої для згинання металевих прутів:

Гнутик – основний інструмент холодного кування, що дозволяє згинати залізні бруски під певним кутом, або створювати дуги різних радіусів. На ньому можна виготовляти різні елементи або весь продукт повністю.
Спрощений гнутик служить для надання заготівлі квадратної форми.
Хвиля – оснащення з назвою, що говорить. Вона надає виробу ідеальної хвилеподібної форми.
Равлик – це інструмент, який скручує із металевого прутка спіралі.
Твістер – інструмент для накручування металевого дроту навколо осі.
Ліхтарик – вид оснастки, який дає можливість отримати елементи з переплетеними в особливій комбінації залізними лозинами.
Об’ємник – обладнання, що дозволяє виготовляти візерунки об’ємного вигляду, загинати їх під певним кутом і формувати квадрат.
Шаблон – оснащення, що служить для згинання квадрата або кола.
Гнутик Хвиля Ліхтарик Об’ємник
Це основний набір інструментів, який потрібний для ковальського ремесла. Багато майстрів самі виготовляють собі деякі пристрої. Як додаткове обладнання використовується ручний прес. Він служить виготовлення елементів трикутної форми, або візерунка «гусяча лапка». В даний час для виробництва кованих виробів широко використовуються новітні верстати для обробки металу: ковальсько-пресова машина для виготовлення різних кованих елементів, плазмове та лазерне різання металу, а також згинальний верстат.