Rauta ініціює проект створення містечок для внутрішньо переміщених українців

Українська інженерно-будівельна компанія Rauta очолить виробництво та будівництво нових котеджних містечок за безкаркасною технологією з сендвіч-панелей у містах України.

Зараз більше шести мільйонів внутрішньо переміщених українців потребують нових домівок тож створення комфортного та швидкого у монтажі житла є однією з важливих функцій держави.

У відповідь на ситуацію що склаласі, компанія Раута запропонувала створ одноповерхових будинків з сендвіч-панелей, що мають всі необхідні умови для комфортного проживання родини від 2 до 6 людей. При цьому зараз компанія шукає інвестиції для фінансування будівництва першого такого містечка.

Відомо, що Європейський союз погодився фінансувати житло, школи, дошкільні заклади та лікарні, а також ремонтувати інфраструктуру у містах України.

Мета проєкту – якомога швидше задовольнити потреби ВПО в житлі, опаленні, воді та електроенергії.

Завдання Rauta включає забезпечення дотримання європейських норм при проєктуванні, виробництві та монтажі безкаркасних будинків з сендвіч-панелей, а також контроль підрядників для проектів, що фінансуються ЄС, у містах, розташованих у західній частині України.

«Надзвичайно приємно вносити досвід Rauta у конкретний спосіб, який дозволяє задовольнити основні потреби людей, такі як житло, вода та електрика», — повідомив директор компанії Андрій Озейчук
Варто зазначити, що Rauta має великий досвід у швидкому збиранні та управлінні командами, що складаються з міжнародних і місцевих гравців, які володіють потрібними навичками, щоб зробити це можливим.

Проект розпочинається негайно та планується продовжувати протягом двох років, Rauta співпрацює з місцевими українськими консультантами.

Ідея створення будинків з сендвіч-панелей прийшла інженерам компанії на весні 2022 року, саме тоді було розроблено 4 основні проєкти будинків, кожен з яких вміщую передпокій, власний комфортний санвузол, житлову кімнату та кухню. При цьому в найменшому будинку на 20 кв. м кухня суміщена з житловими приміщеннями, а в будинках більшої площі кухня іде як окрема кімната або кухня вітальня.

Найбільшою перевагою безкаркасного будівництва з сендвіч-панелей є те що будинки монтуються в лічені дня, а ціле котеджне містечко можна побудувати з інфраструктурою, парками, школою, дитячим садочком та торговим центром за пару місяців. Технологією зацікавилися багато державних та комерційних установ України та за кордоном, тому вже найближчим часом варто очікувати якісно нового будівництва житла для ВПО.